Hage stell
Blomster
Planter/ busker
Plen
Frukttrær
Tips og råd
Diverse
Bøker
 
Annonsering
Linker
Forside


I Norge er det sjelden behov for ekstra vanning. Likevel, i lange tørkeperioder vil det være nødvendig å vanne plenen.

 

Gresset må vannes når de første tegn på tørke oppstår. De første tegn på tørt gress er når gresset blir matt og at fotavtrykkene holder seg lengre enn normalt. Dette er fordi plantene er mer slappe enn når de har god tilgang til vann. Hvis tørken vedvarer uten tilgand på vann vil gresset etterhvert visne og bli brunt, røttene står dermed i fare for å dø.

Bruk rikelig med vann
Den vanligste feilen når man vanner er at man tilfører for lite vann for ofte. Dette vil kun stimulere røttene som er nærmest overflaten. Tilfør heller plenen rikelig med vann. Ca. 25 liter vann pr kvadratmeter plen. Dette vil da stimulere hele rotsystemet. (Dette gjelder i sommerperioder med lang tørke.)

En vannspreder er absolutt nødvendig når du skal vanne plenen. Dette fordi vanning av plenen i tørkeperioden er tidkrevende. Med en vannspreder kan du enkelt la sprederen gjøre jobben for deg. I dag selges gode spredere som kan fordele vannet jevnt over sotre deler av plenen for deg uten at du trenger å flytte den flere ganger for å dekke hele plenen.

Følg med på kommunens anvisninger
I perioder med tørke over lang tid kan kommunene komme med anvisninger og forbud mot vanning. Det er derfor viktig i slike perioder å følge med på om et slikt påbud kommer i din kommune.

 


 

 


 


Hagestell.com | Kontakt oss | Linker | Om oss | Privacy policy |
Hagestell.com 2009