Hage stell
Blomster
Planter/ busker
Plen
Frukttrær
Tips og råd
Diverse
Bøker
 
Annonsering
Linker
Forside


Hvis du har små barn eller bruker hagen aktivt selv så vet du at det kan være en utfordring å holde deg ved like gjennom hele sommer halvåret. Her gir vi deg noen gode råd til hvordan du kan holde din hage frisk å fin gjennom hele sesongen.

 

Man må regne med litt slitasje på en plen som er hyppig brukt dette kommer man nok ikke utenom uansett. Alternativet da er å legge beleggingsten der hvor man vet slitasjen vil være ekstra stor. Men heldigvis er det nokså enkelt å få en slitt plen til å bli så god som ny.

Døde flekker i plenen

Hvis man har fått døde flekker av plen i hagen sin så bør man først og fremst rake vekk alt dødt gress med en rive slik at flekkene blir helt bare. Deretter bør man løse opp jorden med en plantegaffel. Bruk deretter en rive igjen for å jevne ut jordflekken slik at den blir klar for såing. Til slutt skal man så frøene med gressfrø over jordflekkene. Ca 1-2 never med frø pr kvadratmeter holder. Mold deretter frøene ned med en plenrive.

Humper og dumper i plenen
Bruk en spade eller en kniv og skjær et kryss i plenen. Sentrum i krysset skal være midt i det skadde området. Skjær deretter løs torven, løft opp og brett det tilbake slik at jorden under kommer til syne. Hvis det er en dump tar man vekk nok jord slik at det er i samme høyde med plenen rundt. Hvis det er en hump fyller man inn med tilsvarende jord.

 


 

 


 


Hagestell.com | Kontakt oss | Linker | Om oss | Privacy policy |
Hagestell.com 2009