Hage stell
Blomster
Planter/ busker
Plen
Frukttrær
Tips og råd
Diverse
Bøker
 
Annonsering
Linker
Forside


Mange lurer på når det er best å så ny plen i hagen sin. Du står nokså fritt når du skal ny plen i hagen din men det beste er ofte å så på sensommeren.

 

Legging av plen passer de fleste steder i landet best på ettersommeren. Da rekker plantene å etablere seg før høsten og vinteren tar tak. Plantene vil da være klare til videre vekst neste vår og sommer.

Det passer også å legge ny plen på våren. Men det er da viktig å være klar over at plenen må har rikelig tilgang på vann i tørkeperiodene på sommeren. Før man sår plen er det viktig å fjerne alle ugressplanter og at man tilfører jorda ekstra organisk materiale.

Plen fra frø:
For å få best mulig spiring bør man så frøene når overflatejorden er varm og tørr, samtidig som som jorden som befinner seg lenger nede fortsatt er fuktig.

Hvordan sår man?
Begynn med å planere jorden. Deretter jevner og tromler man den. Rak til slutt forsiktig med en rive slik at frøene vil få god kontakt med jorden.

For å sikre at frøene blir fordelt jevnest mulig er det ofte lurt å rute opp plenflaten med kvadratmeterstore ruter. Til dette kan man bruke snorer og pinner.

Deretter så frøene jevnt over flaten. Ca. To never frø pr. kvadratmeter. Bruk en plastrive og mold frøene forsiktig ned i jorden.

Under gode forhold vil frøene spire i løpet av 12-15 dager. Under tørre, varme forhold vil det ta litt lengre tid. 


 

 


 


Hagestell.com | Kontakt oss | Linker | Om oss | Privacy policy |
Hagestell.com 2009