Hage stell
Blomster
Planter/ busker
Plen
Frukttrær
Tips og råd
Diverse
Bøker
 
Annonsering
Linker
Forside


Ferdigplen er en meget rask og lettvint måte å få ny hage på. Det er helt klart mange fordeler med ferdigplen men det finnes også helt klart noen ulemper.

 

Ferdigplen en nyhet som virkelig gleder. Ferdigplen er blitt mer og mer populært og det er ikke uten grunn.

Fordelene
Den store fordelen med ferdigplen er jo at du på bare et par uker har det samme resultatet som en plen på flere år. Ferdigplenen er allikvel adskillig mye dyrere enn å så plenen selv, så det blir et spørsmål om økonomi. Det er tross alt mulig å så sin egen plen, og få et veldig flott resultatet, så lenge du tar tiden til hjelp.

Ulempen
Ferdigplen i dag koster fort kr 50 pr. kvadratmeter, sammenlignet med plenfrø som koster noen få hundre for en pakke som holder til ca 50 kvadrat.

Ferdigplenen er en nokså ny greie her hjemme i Norge, selv om det har vært å finne i utlandet i mange år. Plenen du får som ferdigplen her hjemme, produseres på store åkrer i Norge. Selve plantingen foregår ved at du får levert plenen på ruller av ulike størrelse, avhengig av hvor stor plenen din er. Du kan enten velge å rulle den ut selv, eller la firmaet som leverer den gjøre jobben for deg. Å legge plenen selv er ikke vanskelig, men du bør ha en tung trommel for å gjøre jobben skikkelig. En annen viktig faktor hvis du skal gjøre jobben selv, er å passe på skjøtene av plen rullene. Pass på å legge skjøtene godt inntil hverandre for å få en så tett plen som mulig. Etter tromlingen av plenen må plenen vannes skikkelig, i de neste 2 ukene. Etter ca 2 uker kan du begynne å bruke den nye plenen din som om det var en plen som var flere år.


 


 

 


 


Hagestell.com | Kontakt oss | Linker | Om oss | Privacy policy |
Hagestell.com 2009