Hage stell
Blomster
Planter/ busker
Plen
Frukttrær
Tips og råd
Diverse
Bøker
 
Annonsering
Linker
Forside


Ulike vekster krever ulik gjødsel og ulike fremgangsmåter for hvordan man skal gå frem når man gjødsler. I denne artikkelen gir vi deg noen gode råd for hvordan du kan gå frem når du skal gjødsle blomsterbed og plantefelt

 

Dette er jo noen vaktre kombinasjoner av blomster og planter. Blomstringen varierer mellom sesongene og man kan oppnå unike fargekombinasjoner og kontraster. Nettopp på grunn av dette er det viktig å være nøye med gjødslingen å se på de ulike vekstene sine gjødslingsbehov.

Pass på sommerblomstene
Det er spesielt sommerblomstene som har behov for gjødsel. Det anbefales da å bruke ca 50 gram med hagegjødsel pr kvadratmeter på slike blomster. Midt i sommersesongen bør du deretter ettergjødsle med en god sommergjødsel som er spesielt tilpasset sommerblomstene og blomstringen.

Stauder
Når det gjelder stauder så kan du bruke en kugjødsel i sammen med en vanlig hagegjødsel og blande dette godt. Dette gir et godt utganspunkt for veksten på våren. Deretter bør du ettergjødsle med sommergjødsel på sommeren i juni/juli måned avhengig av hvor i landet du bor og temperaturen.

Busker
Buskene krever ikke i like stor grad tilførsel av næring som blomstene. Det kan allikevel være lurt å gjødsle på våren med en god hagegjødsel.

 


 

 


 


Hagestell.com | Kontakt oss | Linker | Om oss | Privacy policy |
Hagestell.com 2009