Hage stell
Blomster
Planter/ busker
Plen
Frukttrær
Tips og råd
Diverse
Bøker
 
Annonsering
Linker
Forside


Mange fortviler over at de har for liten hage og ønsker seg frukttrær som de selv kan gå å høste av. Veldig ofte er dette fullt mulig selv om du ikke har mange kvdratmeterne til rådighet. Nye sorter frukttrær krever utrolig liten plass og gri store muligheter for de med begrenset plass.

 

I dagens småhager er det naturlig å satse på frukttrær som utvikler seg raskt, har runde og fyldige kroner, men likevel holder seg lave.

Epletrær
Når man kjøper et epletre vil man kunne lese på etiketten om treet er podet inn på såkalte lavtvoksende grunnstammer. Noen eksempler på svaktvoksende stammer kan ha betegnelser som M7, M9, M26 og MM106.

Pæretrær
Når det gjeldet pæretrær har en ikke mulighet til å pode inn på svaktvoksende stammer. Her velger man bare en sort som gir små trær.

Plommetrær
På plommetrær brukes det oftest to stammer som grunnstamme. De er Myrobolan (sterktvoksende) og St. Julien A (svaktvoksende).

Kirsebærtrær
Kirsebær kan man heller ikke regulere med grunnstammer. Man velger da trær som forblir små. Av den søte typen anbefales Merton Glory. Blant surkirsebærene anbefales skyggemorell.

 


 

 


 


Hagestell.com | Kontakt oss | Linker | Om oss | Privacy policy | Veiavgift
Hagestell.com 2009